Alba (tik)

Vitaminas Lennei Alba

(Alba)

Född 2013-03-22
E:  Multi ch Chezzay´s Heroic Helix
U:  Seuch Noidens Heroine Heartbreaker

1457716_578182195569651_1188750240_n

Vår vita blomma!
Tror aldrig jag haft en roligare valp än Alba!Tror inte jag haft en sötare valp heller för den delen. Hon är liksom lite extra allt; charmig, söt, vacker, intelligent, uppfinningsrik, energisk, nyfiken, kvick, mysig, tillgiven…..Men framförallt ett litet bustroll som kräver mycket uppmärksamhet och som ger tusenfalt tillbaka.

Alba har en älsklings-sysselsättning; skrämma ”fula gubbar” på gatan! Ja, ibland väljer hon vem som helst, bara de hoppar tillräckligt högt! När de sedan passerat inser hon vilken pondus hon har och kan stolt leva på det flera minuter tills hon hittar ett nytt offer att smyga nära och sedan ge full hals på. Något irriterande kan man väl få tycka, men Alba tycker själv hon gör ett fantastiskt bra jobb. Här måste tilläggas att Japansk spets trots allt är väktare och ska därför skälla när någon närmar sig hemmet. Alba gör exakt som hon ska. Det är inte tal om att skälla i tid och otid och aldrig på promenader eller ute bland folk i sociala sammanhang. Men det som vi tycker är speciellt är att hon verkligen går in för att överraska folk utanför staketet.
Alba tycker mycket om att vara ute i trädgården. Händer det inget där så ser hon till att det gör det. Hon verkar aldrig ha tråkigt! Med henne i sin närhet får man inte heller själv några längre tråkiga stunder.

Alba_utst
Ibland verkar det som Alba har en on/off knapp, lika livlig som hon oftast brukar vara, lika avslappnad är hon när så krävs. Hon har inga som helst problem att bara koppla av vid liv och rörelse runtomkring henne, vilket är en bra egenskap.
Alba har varit på några utställningar under sitt första år. Hon har placerat sig som BIR på samtliga inofficiella utställningar och placerat sig som BIG-2 på två av fyra. I Danmark blev hon Bir-valp i hård konkurrens av fler valpar som var betydligt äldre. Men i gruppfinalen i stora ringen hann hon tröttna då resan hade startat tidigt på morgonen.
Alba har dessutom hunnit ställas ut två gånger på officiell utställning som junior. Det gick väldigt bra vid den ena men vid den andra blev det lite trams på bordet vilket inte är ovanligt när det gäller juniorer. Dock fick hon fantastiska lovord vid båda dessa tillfällen vilket vi är supernöjda med!! Fler resultat kommer vi presentera framöver, vi följer med spänning hennes utveckling i både utställning samt agility vilket vi lägger huvudträning på under våren 2014. Vi ser fram emot att följa Albas utveckling under året som kommer.