Molly (tik)

Moalitz Tamara Twister

(Molly)

Patella Ua
Hd:A , Ed:0

Född 28/11 2011

E. Multich Moalitz Hugo Highspirited
U. Seuch Nuch Eech Fich Nord uch
Cha cha Wo Ireru of Hime Teika Kazura

2 cert, 1 Cacib, 2 Bim

Molly_ligg

Vår ”Back-packer”

Molly är namnet som vår härliga unghund Moalitz Tamara Twister lystrar till. Hon älskas innerligt utav sin fodervärdsfamilj. De gör ett fantastiskt jobb och vi är djupt tacksamma för vårt fina samarbete runt denna härliga hund!!! Det är skönt att vi bor nära varann så att vi behåller en naturlig kontakt med Molly innan det är dags för henne att flytta hem till oss för att få valpar.
Vi är så tacksamma för alla dessa gånger de ”hjälper Molly” att packa väskan och låter henne få åka med oss på olika hundutställningar. Men det är en fröjd att bara få låna henne och umgås med henne hemma på kenneln.

Molly är en tjej som är lättsam och trevlig. När hon var junior hade hon intigritet och var envis som en liten gris när hon hade bestämt sig för något. Vi upplever att hon ar gjort fantastiska framsteg och har utvecklats otoligt fint. Idag är hon lättlärd och följsam på träning, det är en fröjd att se henne samarbeta med sin matte!!!

Det som jag gillar så mycket med Molly är att hon kan vara lugn som en filbunke men ändå är pigg, uppmärksam och full av fart!!! Ibland upplever vi henne som en ”tänkare” som kollar in, och suger åt sig det hon ser. Vi tror visserligen att flocken har en sådan inverkan på henne då hon är väldigt lyhörd på de andra hundarnas signaler när hon är på besök på kenneln. Hon är varken kaxig eller dominant utan bara trygg i sig själv och väldigt lätt att tycka om. Följsam, trevlig och uppmärksam.

Ibland blir hon otålig när saker inte händer fort nog vilket gör att jag har stora förhoppningar på henne i agility när hon har kommit igång ordentligt med detta.

Molly har haft framgång i utställningsringen och har redan fina resultat bakom sig. Hon är väldigt enkel att ta med sig på de resor vi gör till olika utställningar runt om i Sverige (och Danmark).

Sammanfattning av hur domarna bedömer henne:

En något stor tik (36 cm) med väldigt fina proportioner. Hon har bra kropp och fin hållning. Något ljusa ögon men annars bra pigment. Vackert huvud. Bra pälskvalité. Paralella tassar och fina rörelser. Bra mentalitet.

f6abc03ab2-Molly Norrköping

Utställningsresultat 2012:

Internationell utställning i Växjö
3/11 2012
1:a jkl, ck, 1:btkl, cert
& BIM!!!
_______________________________________

Stockholms internationella hundmässa
16/12 2012
Exellent, 3:a jkl

Ingick Avelsgrupp som blev BIS 4:a!!!!
______________________________________________

Utställningsresultat 2013:

Internationell utställning Norrköping
Cert, cacib , BIM

——————————————————————————–

Internationell, Köpenhamnsvinnare

Ballerup Danmark

Exellent, 1:a jkl, ck, 3:a btkl.

——————————————————————————–